Чим саме займається сімейний адвокат: перелік послуг, які він надає

У сімейному житті трапляються ситуації, коли обійтися без допомоги грамотного юриста не вдається. У такій ситуації необхідно якнайшвидше звернутися до адвоката з сімейного права. Сімейний адвокат Львів, який спеціалізується на сфері сімейного права, надасть весь комплекс юридичних послуг для вирішення ситуації, що склалася, найбільш вигідним для довірителя способом.

Необхідність юридичних послуг

Більшість питань, з якими доводиться стикатися сімейному адвокату у своїй практиці, – це вирішення майнових спорів, сплата аліментів, позбавлення батьківських прав.

Як правило до адвоката звертаються у таких ситуаціях:

  1. Складне розлучення, коли подружжю ніяк не вдається домовитися про мирний поділ майна та вирішення супутніх правових питань. Фахівець допоможе зібрати докази для обґрунтування майнових претензій довірителя або захисту його майна від посягань з боку колишнього чоловіка.
  2. Необхідність визначити місце проживання дітей та порядок спілкування з ними. Це дуже делікатне питання, яке вимагає від адвоката делікатності та високого професіоналізму.
  3. Питання про стягнення аліментів також вирішуються за допомогою сімейного адвоката. Причому аліменти можуть стягуватися не лише з батьків на дитину, а й навпаки – з дорослих дітей на людей похилого віку. Також аліменти можуть вважатися колишній дружині на період її непрацездатності.
  4. Адвокат допоможе встановити батьківство чи навпаки – оскаржити його.
  5. Питання збільшення обсягу аліментів чи його зменшення досить складні потребують грамотного професійного підходу. Тільки кваліфікований юрист зможе чітко обґрунтувати у суді необхідність зміни суми аліментів у той чи інший бік.
  6. Питання позбавлення батьківських прав чи обмеження у яких вимагають збирання великої доказової бази. Не так просто позбавити прав неблагополучного батька, навіть якщо він не бере участі в житті дітей. Потрібно буде довести, що спілкування з нею здатне нашкодити дитині, а це досить складно.
  7. Адвокат у сімейних справах допоможе скласти грамотний шлюбний договір, який максимально враховує інтереси клієнта.
  8. У справах усиновлення та оформлення опікунства допомога адвоката є дуже важливою. За допомогою спеціаліста вся складна процедура пройде без додаткових стресів та затримок. Звернення до адвоката дозволяє врахувати всі тонкощі та нюанси та зберегти нерви.